Oulussa tänään iltapäivällä 10. helmikuuta Autonomia, ihmisarvo ja vapaus -toimintaryhmä järjesti mielenilmauksen, joka kulki Ainolan puiston kesäteatterilta Rotuaarille.

Tapahtuma alkoi Turkin harjoittamien pommitusten vastaisella performanssilla Ainolan puistossa, minkä jälkeen marssitiin Rotuaarille.

Tällä tempauksella ja marssilla haluttiin osallistua kansainväliseen “Pitkä marssi Öcalanin puolesta” -tapahtumaan.

Järjestäjä:
Autonomia, ihmisarvo ja vapaus -toimintaryhmä

Riseup4Rovajan julkaisema toimintakutsu, jossa kerrotaan tarkemmin Turkin hallinnon pommituksista Rojavan alueella helmikuussa:

Kutsu vastarintaan turkkilaisen fasismin kiihtyneille hyökkäyksille Rojavan vallankumousta vastaan!

Vain päivä sen jälkeen, kun Syyrian demokraattiset joukot ilmoittivat voittaneensa Islamilaisen valtion jengit Hasakahissa, kymmenet Turkin ilmavoimien hävittäjät pommittivat samanaikaisesti kohteita Rojavassa, Sengalissa ja Maxmurin pakolaisleirillä 1. helmikuun iltana. Hyökkäykset, jotka alkoivat klo 22 paikallista aikaa, kestivät yhteensä kolme tuntia ja iskivät kyliin Derikin alueella, Sengalin vuorilla sekä Xanesorin kaupunkiin, Maxmurin itsehallinnoituun pakolaisleiriin ja sen ympäristöön. Turkkilaisen fasismin propaganda juhli pommituksia jo samana päivänä nimellä ”Winter Eagle Air Operation”. 2. ja 3. helmikuuta turkkilaiset joukot tykittivät kyliä Dêrikin alueella, missä on tähän mennessä tehty vain vähän hyökkäyksiä.

3. helmikuuta Syyrian demokraattisten joukkojen asemiin hyökättiin lähellä Dirbesiyetä, ja turkkilaiset taistelulennokit pommittivat ajoneuvon. Tel Temirin, Sheban ja Ain Issan lähistöllä tapahtuu myös päivittäin hyökkäyksiä. Odotamme näiden hyökkäysten jatkuvan korkealla intensiteetillä.

Ei ole sattumaa, että hyökkäykset tapahtuvat juuri tällä hetkellä, mutta ne ovat viimeisin pahennus viime kuukausien kehityksestä. Viime syksystä lähtien fasistinen AKP-MHP-hallinto ei ole koskaan kyllästynyt uhkaamaan hyökätä Demokraattisen federaation vapautetuille alueille yhä uudelleen, ja terrorisoi siviiliväestöä umpimähkäisellä tykistötulella ja rintamahyökkäyksillä, sekä salamurhaa itsehallinnon työntekijöitä, nuorisoliikkeen aktivisteja ja ja ketä tahansa joka selvästi asettuu vallankumouksen puolelle, kohdennetuilla ja halpamaisilla lennokki-iskuilla.

Turkin fasismin hyökkäykset ovat ennen kaikkea suora reaktio heidän islamististen jengiensä tappioon Hasakahin kaupungissa, jossa Koillis-Syyrian järjestäytynyt ja aseistettu väestö, sen puolustus- ja turvallisuusjoukot, onnistuivat jälleen kerran kukistamaan Islamilaisen valtion terroristit viikon kiivaiden ja uhrautuvien taistelujen jälkeen. Hasakahin hyökkäys, joka alkoi 20.1., Turkin Afriniin vuonna 2018 kohdistaman hyökkäyksen neljäntenä vuosipäivänä, tarkoituksena oli paitsi vapauttaa joitakin pidätettyjä islamisteja, myös ottaa hallintaan koko Hasakahin, Deir-az-Zorin ja Raqqan välinen alue ja julistaa uudestaan kalifaatin perustamista, joka murskattiin vuonna 2019.

Turkin valtion tuki islamististisille jengeille pyrkii tuhoamaan Koillis-Syyrian ja Şengalin itsehallinnot. Turkin fasismilla ei ole varaa suvaita demokraattista konfederaatiota ja monietnistä rinnakkaiseloa aivan oman rajansa edessä. Se haastaa sen fasistista hallintoa ja rasismia liikaa.

Rojavaan, Şengaliin ja Maxmuriin kohdistuneiden hyökkäysten viimeaikainen voimistuminen on osa pitkän aikavälin strategiaa kurdien vapausliikkeen murskaamiseksi vuoteen 2023 mennessä. Turkin fasismi on ryhtynyt laajentamaan hyökkäyksiään Dêrikin kaltaisiin alueisiin, joihin Koillis-Syyrian sota on toistaiseksi vaikuttanut vähän.

Meidän on vastustettava päättäväisesti uusia hyökkäyksiä! Rojavaan kohdistuvat hyökkäykset ovat myös hyökkäyksiä unelmiamme ja toiveitamme vastaan vapautetusta ja demokraattisesta yhteiskunnasta. Näinollen Rojavaan kohdistuvat hyökkäykset ovat hyökkäyksiä demokraattisia, fasismin ja imperialismin vastaisia voimia vastaan kaikkialla maailmassa!

Turkin fasismi riippuu imperialististen kapitalististen valtioiden ja niiden teollisuusyritysten poliittisesta ja taloudellisesta tuesta. Ilman Nato-valtioita sekä aseiden vientiä ja investointeja Turkin fasismi ei pystyisi toteuttamaan hyökkäyksiään.

Tästä meidän on aloitettava, pääoman ja vallan voimat ovat kansainvälisesti yhteydessä toisiinsa ja imperialistiset valtiot ovat yhteisessä sodassa yhteiskuntaa vastaan. Siksi vastarintamme on kansainvälistä vastarintaa, meidän on merkittävä, estettävä ja saatettava vastuuseen Turkin tukijat ja kollaboraattorit maissamme ja valtioissamme. Estetään aseteollisuus, investointipankit ja Turkin talouteen sijoittavat rahastot. Kansainvälisten demokraattisten voimien velvollisuutenamme on toimia päättäväisesti Turkin fasismin hyökkäyksiä vastaan ja muodostaa kansainvälinen rintama sitä vastaan!

Meidän tehtävämme on lopettaa AKP-MHP-järjestelmä vuonna 2023! Aktivoidu! Estä, häiritse, valtaa! Riseup4Rojava! Rojavan vallankumous elää! Turkin fasismi murskataan!

Riseup4Rojava-koordinaatio 03.02.2022