[In English below]

Anarkino ja Antirasismi Oulu tarjoavat elokuvan
Zapatista
(Benjamin Eichert, 1999)

Aika ja paikka: Ma 16.1. klo 18:30, Kulttuuribingolla, Mäkelininkatu 29

Meksikon zapatistiliikkeen käytännöt ja ihanteet ovat innoittaneet yhteiskunnallisia liikkeitä kautta maailman jo zapatistien kansannoususta 1. tammikuuta 1994 alkaen. ”Zapatista” on syvällinen katsaus Meksikon Chiapasin kansannousuun. Elokuvassa kerrotaan maaseudun mayojen taistelusta Meksikon armeijaa vastaan aseinaan kepit ja sana. Se on tarina globaalista liikkeestä, joka on pysäyttänyt vahvan armeijan ja muuttanut Meksikon kulttuuria ja samalla sosiaalista mielikuvitustamme ikuisiksi ajoiksi.

Tilaisuudessa on tarjolla teetä, kahvia ja pientä syötävää. Filmin jälkeen vapaata keskustelua.
Vapaa pääsy.
Tervetuloa!

—-
Anarkino and Antiracism Oulu presents
Zapatista
(Benjamin Eichert, 1999)

Time and place: Monday 16 January, 18:30 at Kuttuuribingo,
Mäkelininkatu 29

Since the uprising on Jan. 1, 1994, the practice and ideals of the Zapatista movement continues to inform and inspire social movements through out the world. ”Zapatista” is the definitive look at the uprising in Chiapas. It is the story of the Mayan peasant uprising, armed with sticks and their word against a first world military. It is the story of a global movement that has fought 175,000 federal troops to a standstill and transformed Mexican culture and our social imagination forever.

With the movie there will be served coffee, tea and snacks.
After the movie we will have an open discussion.
Free entrance.
Welcome!