Oulun vappumarssille osallistui tänä vuonna 300 ihmistä. Oulun anarkistit ja muut antiautoritaarit ovat viime vuosina osallistuneet vappumarssille omana villinä blokkinaan. Tällä kertaa he kokoontuivat yhteisen banderollin taakse: OulUtopia – ruohonjuuripolitiikkaa. Meitä oli toistakymmentä.

Kuten aiempina vuosina porukka järjestäytyi marssin häntäpäähän, levitti toisenkin banderollinsa (”Vastalauseista vastarintaan! Valta kansalle!”) ja nosti lippunsa (tällä kertaa oli vain punamusta).

Kulkue lähti liikkeelle melkoisen täsmällisesti puolikahdentoista aikoihin. Allekirjoittanut kantoi (perinteisesti?) megafonia. Tällä kertaa iskulauseitakin oli mietitty valmiiksi.

Meininki oli kova, vaikka ilma olikin kolea ja tuulinen. Kun tovereiden kone lähtee käyntiin, niin kyllähän sieltä lähtee ääntä! Jopa marssiin mattimyöhäisinä liittyneet ja blokkimme perään tulleet vanhat muuten vasemmistolaiset toverit liittyivät iskulauseisiin. Ja se oli mahtavaa!

(Marssin jälkeen mietin, että olikohan marssin muissa osissa yhtä paljon ääntä. Sain kuulla, että ei juurikaan. Jos näin on, niin syykin on selvä. Ihmiset eivät välttämättä lähde huutelemaan, totta. Kuitenkin pienellä valmistelulla ja vaivalla ääntä olisi saatu koko marssista.)

Vappumarssin jälkeen menimme antiautoritaarien kanssa Linnasaareen pikniköimään. Tuuli vaivasi, mutta hyvä paikka löytyi; matkimme teekkareita, ja menimme heidän huolella valitsemaan paikkaan. Hyvin mahtui! Siellä sitten syötiin nyyttärimeiningillä, oli salaatteja, pullia, keksejä, munkkeja ja simaakin. Paistateltiin auringonpaisteessa sekä juteltiin vakavia ja niitä näitä. Lisäksi nautittiin valmistelluista ja improvisoiduista tanssi- ja lauluesityksistä. Mahtava meininki! Ensi vuonna uusiksi! …vaikka piknikejä voisi olla useamminkin…