[In English below]

Lukupiiri maanantaina 29.10. kello 18.00-20.30.

Tervetuloa tämän syksyn toiseen lukupiiritapaamiseen! Lukupiiri kokoontuu Tukikohdalla (Sorvarintie 5, Välivainiolla) maanantaina 29.10. kello 18.00-20.30.

Tällä kertaa keskustelemme ekologian ja demokratian välisestä vahvasta yhteydestä kahden tekstin kautta. Nämä ovat lyhyt artikkeli ”9 arguments for democracy”, ja pidempi pamfletti “Communalism – a liberatory alternative”. Voit hankkia pamfletin distrostamme, lukea sen netissa, tai kuunnella äänitiedostona. Tällä kerralla kaikki materiaali on englanniksi.

Jos mahdollista, tekstit olisi hyvä lukea etukäteen, mutta keskusteluun voi osallistua lukemattakin. Aloita lyhyemmästä artikkelista ja katso pamfletista sinua kiinnostavat luvut. Kaikkea ei tarvitse lukea.

Tapaamisen aluksi Svante Malmström pitää esitelmän aiheesta ja tekee yhteenvedon tekstien sisällöstä. Tämän jälkeen seuraa avoin keskustelu, jossa pyritään puhumaan sekä englanniksi että suomeksi, jotta mahdollisimman moni voi osallistua.

Tervetuloa!

[Facebooktapahtuma]

Materiaali:

Oulutopian pamflettilukupiiri on avoinna kaikille ruohonjuuritason politiikasta ja sosiaalisesta muutoksesta kiinnostuneille. Lukupiiri kokoontuu Tukikohdalla joka kuudes viikko (kolme tapaamista syksyn aikana) maanantaisin klo 18.00–20.30. Lukupiirin aikana myös kahvila ja distro ovat avoinna.


Ecology and Democracy

Reading group, Monday October 29, 6-8.30pm

Welcome to the second reading group meeting for this autumn! The reading group will meet at Tukikohta (Sorvarintie 5, Välivainiolla) between 6-8.30pm on Monday October 29.

This time we will discuss the strong connection between ecology and democracy, and we will do this using two texts: Firstly a short article called “9 arguments for democracy”, and secondly a longer pamphlet called “Communalism – a liberatory alternative”. You can receive the pamphlet from our distro, read it on internet or listen to the audio file linked below. This time all the material is in English.

If possible you should read the texts in advance but you are welcome to come and join the discussion even if you haven’t read. Start with the shorter article and then look at whatever chapters that interests you in the pamphlet. You dont have to read all of it.

At the beginning of the meeting Svante Malmström will give a presentation of the subject and summarize the content of the texts. After that there will be an open discussion. We will try to have the discussion in both English and Finnish, to make it possible for more people to participate.

Welcome!

[Facebook-event]

Material:

OulUtopias pamphlet reading group is open for anyone interested in grassroots-politics and social change. The reading group meetings will take place at Tukikohta on Mondays 18.00-20.30 every sixth week (three meetings throughout the autumn). Accompanying the reading group meetings we will have our kahvila and distro open.