14956641_10211639041119462_2113392661333226754_n

[Short in English below]

Tervetuloa luento- ja keskustelutilaisuuteen ”Rojava, Bakur ja kurdiliike”.

 

Aika: Lauantaina 26.11. klo 14:00-17

Paikka: Valve, Hallituskatu 7, kokoushuone, 3. krs.

Järjestää OulUtopia, Radikaalivasemmiston opintopiiri & DSL

 

Johdanto teemaan:

Syyrian sisällissodan ja ISIS:n etenemisen keskellä on Pohjois-Syyriassa kehitetty kurdien hallitsemalle Rojavaksi kutsutulle alueelle kurdijohtoisen voimakkaan ja onnistuneen vastarinnan lisäksi uudenlainen yhteiskuntakokeilu, joka korostaa ruohonjuuritason demokratiaa, sukupuolten tasa-arvoa ja luonnonresurssien kestävää käyttöä. Tällä hetkellä Rojavaa uhkaa ISIS:n n ohella myös Turkki, joka on ulottanut kurdien vastaisen sodan Turkista Syyriaan.

Bakur on kurdin kieltä ja tarkoittaa pohjoista. Lähes vuosisadan ajan Turkki on hallinnut tätä koillis-Turkissa sijaitsevaa aluetta väkivaltaisella “yksi kansa, yksi valtio” -politiikalla ja pyrkinyt hävittämään kurdikulttuurin sekä muut vähemmistökulttuurit. Sen seurauksena Bakur tunnetaan myös vahvasta vallankumouksellisesta liikehdinnästä, joka on jatkunut katkeamattomana jo useita vuosikymmeniä.

Pääosin Helsingissä toimivan Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusryhmän aktiivi tulee kertomaan Rojavasta, Bakurista ja kurdiliikkeen historiasta ja nykyhetkestä.

In English:

OulUtopia and the Radical Left Study Group arrange a seminar on ”Rojava, Bakur and the Kurdish movement” on Saturday 26 November, at 2pm – 5pm.
A person from the Rojava solidaritygroup (active primarily in Helsinki) will come and talk about the Kurdish resistance against ISIS and against the oppression from the Turkish government, about their struggle for freedom and independence both historically and today, and about the exciting new society being built in Rojava and other places in Kurdistan, based on direct democracy, gender equality and environmental concern.
Welcome!
Time: Saturday 26 November, at 2pm – 5pmPlace: Valve, Hallituskatu 7, in the meetingroom at the 3rd floor.Arranged by: OulUtopia, Radikaalivasemmiston opintopiiri & DSL