Järjestyksessään toinen Vastatuuli-tapahtuma järjestettiin 21.-23.3 Kestävän kehityksen keskuksessa, Oulun Välivainiolla. Tapahtuma tarjosi taas osallistavia työpajoja ja luentoja. Näitä kaikkia yhdisti ruohonjuuripolitiikan, tee-se-itse-hengen (tai siis tietenkin ”tehdään-se-yhdessä-hengen”) ja oman elämiemme haltuunoton teemat. Näiden lisäksi tapahtumapaikalla oli radikaali kirjasto / distro, vaihtotori ja taukokahvila, josta sai ostaa myös omakustannehintaan vegaanista lounasta. Vastatuuleen oli järjestetty myös lasten nurkkaus.

 

IMG_20140322_185932

 

 

 

Ohjelma

Perjantain ja koko Vastatuuli-tapahtuman aloitti Ihminen Kokonaisuutena-työpaja. Työpajan pitäjän esittelyvideo löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=CY7y-Wk6zLE&feature=youtu.be . Tämän jälkeen oli Sharetribe Ja Vaihtotalous-työpaja. Molemmat työpajat keräsivät mukavasti ihmisiä ja synnyttivät paljon keskusteluja.
Loppuillasta katsottiin dokumentti Soma – an Anarchist Therapy.

 

Radikaali kirjaston antia
Radikaali kirjaston antia

 

Lauantain ohjelman aloitti aamukahvin jälkeen Pyöräpaja. Pyöräpajalla tehtiin omille pyörille keväthuolto ja keskusteltiin pyörienhuoltoon liittyvistä asioista muutenkin. Tämän pajan jälkeen oli lounastauko Vastatuulen kahviossa. Lauantaina oli vielä ohjelmassa Pienlehtityöpaja, Permakulttuuri-luento, Sienten Viljely-luento sekä lavarunoutta taustabändin kera (Immu Suominen) sekä akustista punkkia (Juuke ´77).
Loppuillasta katsottiin vielä Etelä-Afrikan LGBT-tilanteesta kertova Are You a Girl or What?-dokumentti.

 

IMG_20140322_171511
Permakulttuuri-luento

 

Sunnuntai aloiteltiin taas aamukahvilla. Tämän jälkeen oli Feministivanhempien-työpaja. Feministivanhemmista löytyy lisätietoa OulUtopian nettisivuilta. Tämän työpajan jälkeen oli lounastauko, jota seurasikin sopivasti Vegaaniruuan ABC-työpaja.
Viimeisenä päivänä opittiin vielä matokomposteista Matokompostityöpajassa sekä suunniteltiin radikaalikirjaston tulevaa toimintaa.

 

Pienlehtien tekoa zinetyöpajassa
Askartelua pienlehtityöpajassa

 

Oulutopia kiittää kaikkia järjestäjiä, työpajojen pitäjiä ja vieraita tämän tapahtuman mahdolliseksi tekemisestä taas. Vastatuuli-tapahtuma saanee jatkoa tulevaisuudessa.

 

P.S. Tsekkaa myös Permaculture Boysin juttu Vastatuulen Matokompostityöpajasta: http://permakulttuurityrnava.blogspot.fi/2014/03/matokomposti-keittiossa.html