Perjantaina 21.3

17.00 – 18.00 Avajaiset

18.00 – 19.30 Ihminen kokonaisuutena

Aihe keskittyy siihen, kuinka ihminen voi omillaan toimillaan kehittyä, kasvaa ja uudistua kaiken aikaa. Sekä fyysisesti, että mielellisesti. Tuokio keskittyy ennen kaikkea herättelemään ihmisten omia mahdollisuuksia omaan jaksamiseensa, joka tukee myös henkistä mahdollisuutta ottaa elämää itsessään vastaan. (https://www.youtube.com/watch?v=CY7y-Wk6zLE&feature=youtu.be)

19.30 – 21.00 Sharetribe ja vaihtotalous

Talouden monimutkistetut kiemurat tuottavat monesti päänvaivaa ja tämä on kierrettävissä yksinkertaistamalla käyttäytymismalleja. Sharetribe on eräs alusta, jossa on tarkoitus tarjota apua kanssaihmisille ja ottaa vastaan tarpeiden mukaan vaikkapa palvelun tai esineen muodossa. Olemme netin suomien suorien kanssakäyntimahdollisuuksien kautta tilanteessa, jossa vanhoja välikäsiä ei enää tarvita. Oli se sitten keskushallinnosta vapaa kryptovaluutta tai joukkorahoitussivusto, vaihtoehtoja rinnakkaisvallan käyttöönottoon on muutaman klikkauksen päässä. Keskustelun aihepiiri on väljä, sillä tarkoitus olisi käsitellä suurempia syy-yhteyksiä jättämällä kerrankin €urot kuvioista. Mitä sinä tekisit, jos raha ei olisi objekti?

21.00 – 22.00 AnarKino: Soma – an Anarchist Therapy

In his last years, Brazilian writer and torture survivor Roberto Freire leads viewers and film-maker Nick Cooper into the world of Soma. Incorporating the ideas of Wilhelm Reich, the politics of anarchism, and the culture of the martial art / dance capoeira angola, Soma is used by therapists organized in anarchist collectives to fight the psychological effects of authoritarianism. (Englanninkielinen tekstitys.)

Lauantaina 22.3

10.00 – 11.00 Aamukahvi

11.00 – 14.00 Pyöräpaja

Pyöräpajalla tehdään yhdessä polkupyörän kevyttä perushuoltoa ja selvitellään mahdollisia vikoja. Käytettävissä on perus- ja erikoistyökalut sekä käytettyjä ja uusia varaosia korvausta vastaan. Osallistujien toivotaan tulevan mukaan heti pajan alkuun, jotta aikaa jää jokaisen ajokin auttamiseen ajokuntoon. Aiempaa kokemusta pyörän fiksailusta ei tarvita. Ota oma tai kaverin pyörä mukaan!

14.00 – 15.00 Lounastauko

15.00 – 17.00 Pienlehtityöpaja

Työpajassa kirjoitetaan, piirretään tai muuten kootaan pienlehti osallistujan haluamasta aiheesta. Tekotapana voi olla piirros, sarjakuva tai leikkaa-liimaa. Mahdollisuus monistaa lehteä jaettavaksi pientä korvausta vastaan.

17.00 – 18.30 Permakulttuuri

Yleistä keskustelua permakulttuurista ja Suomessa järjestettävistä pdc kursseista. Lisätietoa: (http://fi.wikipedia.org/wiki/Permakulttuuri)(http://permakulttuurityrnava.blogspot.fi)

18.30 – 20.00 Sienten viljely

Asiaa lääkinnällisten sienten kotiviljelystä. Lisätietoa: (www.lakkakaapa.blogspot.fi)

20.00 – 21.00 Runoja: Immu Suominen (http://www.immusuominen.fi). Livemusiikkia: Juuke 77 – Yhden miehen singer-songwriter-punkkia Torniosta (http://www.mikseri.net/juuke77/)

21.00 – 21.30 AnarKino: Are You a Girl or What?

Love, Oppression, poverty and fellowship – a documentary about being a young, lesbian man in Johannesburg. (Englanninkielinen. Englanninkielinen tekstitys.)

Sunnuntaina 23.3

10.00 – 11.00 Aamukahvi

11.00 – 12.30 Feministivanhemmat

Feministivanhemmat on tarkoitettu vanhemmille, vanhemmiksi aikoville ja vanhemmuuden kysymyksistä kiinnostuneille sukupuoliin katsomatta. Aiemmin ohjelmassa on ollut mm. ”Moninainen perhe ja vanhemmuus, ydinperhemallin pohdintaa ja kritiikkiä”, ”Äitiyteen ja isyyteen liittyvät stereotypiat ja myytit”, ja ”Miten tukea lasta kasvamaan sukupuolistereotypioista vapaana?”. Tule suunnittelemaan tulevaa toimintaa! Mitä sinä kaipaisit, mitä toivoisit? Lapset ovat tervetulleita mukaan ja tapaamisen jälkeen voi paikan päällä lounastaa edullisesti.

12.30 – 13.30 Lounastauko

13.30 – 15.30 Vegaaniruuan ABC

Kuinka vegaanit pärjäävät ilman eläinkunnan tuotteita? Mistä he saavat tarvittavat ravintoaineet, kun liha, maito, kananmuna, hunaja ja liivate ovat poissa laskuista? Tule kuuntelemaan lisää aiheesta ja ottamaan oppia, kuinka nämä eläinkunnan tuotteet korvataan kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla! Kokeilemme myös käytännössä leipomista kananmunan korvikkeilla.

15.30 – 17.30 Matokompostityöpaja

Matokomposti on hieno tapa muuttaa ruuantähteesi ravinteikkaaksi mullaksi oman keittiön lämmössä! Kurssilla perehdytään kompostorin toimintaan ja käyttöön, itse matoihin, tutustutaan eri malleihin ja perustetaan alusta asti yksinkertainen matokomposti tai kaksi! Mahdollisesti myös myytävänä matoja ja valmiita kompostoriratkaisuja paikan päällä!

17.30 – 18.30 Radikaalikirjasto ja radikaali distro Ouluun

Radikaalikirjasto on ollut olemassa jo kaksi vuotta, mutta kokoelma on vielä pienehkö ja itse kirjasto ei ole kovinkaan tunnettu. Kirjaston tarkoitus on kerätä radikaalia materiaalia ja saada se ihmisten ulottuville. Kirjaston yhteydessä on myös radikaalidistro, josta on mahdollisuus ostaa radikaaleja kirjoja, pamfletteja ja lehtiä.

Tule keskustelemaan kuinka voimme kehittää kirjastoa! Minkalaista materiaalia meidän pitäsis kerätä kirjastoon ja distroon? Kuinka voimme laajentaa kokoelmaa ja tehdä kirjastomme tunnetummaksi?

Jos sinulla on kirja tai muuta materiaalia, jonka ajattelet sopivan kokoelmaamme, otamme hyvin mielellämme lahjoituksen vastaan. Erityisen kiinnostuneita olemme radikaalista kirjallisuudesta, jota on vaikea löytää tavallisista kirjastoista. Myös pamfletit, lehdet (zinet), sarjakuvat ja jopa DVD:t sopivat meille.